Kyrkpromenad och våfflor

Gunilla Omtanken tillsammans med diakon Gunilla Sundström anordnade en nostalgisk kyrkopromenad till Högby kyrka med våfflor i församlingshemmet.

En fin septemberdag promenerade ett fyrtiotal personer, gäster och personal på Träffpunkten i Löttorp, anhöriga och boende på Åkerbohemmet och många av från Omtankens medlemmar till kyrkan. En tradition som föreningen och Gunilla genomförde varje vår från 2005 och sju år framåt.

I kyrkan välkomnade prästen Magnus Johansson, kyrkvaktmästare Lennart Sörman och Gunilla. Efter klockringningen berättade Magnus om den amerikanska poeten och kompositören Fanny Crosby född 1820. Hon var blind från födseln men trots det skrev hon mer än 8000 psalmer och gospels, dikter och böcker. Magnus utgick från tre av hennes psalmer vars innebörd vittnar om förnöjsamhet och lycka till livet. Gunilla ackompanjerade på kyrkorgeln. En fin kyrkoupplevelse.

Eftermiddagsträffen avslutades med fin matupplevelse i församlingshemmet – goda frasvåfflor gräddade av Sonia Ekstrand och Evelyn Olsson från Föreningen Omtanken. Slutligen glad allsång ledd av Gunilla.

Magnus