Bildgallerier

IMG_5698
IMG_6024
IMG_5812
Spelmännen Ebbe och Veinö Björklund underhöll på Åkerbohemmet
Spelmännen Ebbe och Veinö Björklund underhöll på Åkerbohemmet

Blås och quiz

Omtanken och Ölands blåsensemble bjöd på en härlig kväll med blås och quiz i Föragården den 9 oktober 2021. I pausen serverades kaffe och goda hembakta bullar och kakor. Spännande musiktävling med fina priser. ”Det här gör vi om” var kommentarerna från både musikerna och Omtanken.

Chorus Mixtus


Chorus Mixtus sjöng traditionsenligt julsånger på samtliga avdelningar och på Träffpunkten på Åkerbohemmet. 19:e året. Bara 2020 gjordes ett uppehåll pga covid-19. Glada ögon och många brukare som sjöng med i sångerna. Omtanken bjöd alla på glögg och pepparkakor.

Pubkväll


Trevlig pubkväll på Åkerbohemmet! Gäster på både Åkerbohemmet och närboende i servicelägenheterna var välkomna. Det bjöds på gott tilltugg och dricka. Musikern Christoffer Escoz bjöd på svängiga låtar – allt från ballader till dansmusik och rock. Vilken kväll med spontandans och härlig stämning! Mer och fler pubkvällar!

Nobelfest


Vilken otroligt fin nobelfest det blev för alla boende på Åkerbohemmet och Träffpunkten! Stort TACK till Nils Johanssons fond som gjorde detta möjligt!
En liten dam hade sagt: ”Aldrig trodde jag att jag skulle bli bjuden på Nobelfesten”!
Tack till Kalk för den utsökta trerätters måltiden! Tack till Jörgen Hedman för fina visor. Tack till alla volontärer i Omtanken som hjälpte till med serveringen. Ni är bäst!

Julgrupper


Många fina julgrupper tillverkades på Åkerbohemmet. Omtanken har inköpt blommor som vi hjälptes åt att fixa tillsammans med boende och besökarna på Träffpunkten. Alla boende fick göra sin egen julgrupp. Vi var nio volontärer från Omtanken. På bilden är det Evy som var en av julgruppstillverkarna.

Christoffer Escoz framförde visor


På förmiddagen på Trettondagsafton kom Christoffer Escoz till Soldalen och sjöng sin visskatt. Därefter fortsätte Christoffer till Ekbacka 2 den dagen.
Dagen efter sjöng Christoffer på Strömgården, Ekbacka 5 och avslutade dagen på Ekbacka 6. Omtanken inköpte alkoholfritt bubbel och snacks till samtliga äldreboenden. 
Eva och Karin var med och servade på Trettondagsafton och dagen efter var det Sibylla och Eva. Vi hade fantastiskt roliga dagar.

Äldreveckans första dag


Äldreveckans första dag. Ett härligt gäng vandrade från Åkerbohemmet till Löttorps fina lekplats och fikade tillsammans. Utevandrarna går med boende på Åkerbohemmet varje måndag. Välkommen att gå med. Vi behöver bli fler ”Utevandrare”!

Äldreveckan dag 3


Äldreveckan dag 3. Jan-Erik spelade härlig dansmusik för de boende på Åkerbohemmet idag. Mycket uppskattat! En underbar eftermiddag med bubbel och snacks. Och det stora godisägget från Snäckan!

En fin stund i Högby kyrka

En fin stund i Högby kyrka blev det med diakon Gunilla Sundström och härligt orgelspel av Marie Alvhäll i psalmerna som vi sjöng tillsammans. Omtanken med utevandrarna hjälptes åt att tillsammans med personal dra rullstolar och hjälpa Träffpunktens besökare och boende på Åkerbohemmet till kyrkan. Efter kyrkbesöket bjöd Omtanken på goda våfflor och fika i församlingshemmet. Mycket uppskattat.

Midsommar 2022


Midsommarfirande på Åkerbohemmet är alltid lika trevligt och uppskattat. I år var det Lasse Trofast som spelade och sjöng. Många händer klappade takten och texterna på de fina sångerna han sjöng kunde många sjunga med i. Barnen från Fritids kom och dansade runt den fina midsommarstången som kläddes på förmiddagen.

Sommarfest på Åkerbohemmet 2022


Omtanken bjöd på sommarfest på Åkerbohemmet! Chorus Mixtus sjöng sommarsånger under ledning av Ingemar Jonsson. En grillad korv bjöds det på före sången. Ingemar avtackades av kören med greenhonung och en vacker ros att plantera i sin trädgård.